Θεραπεύοντας το Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί - Αναδρομική Θεραπεία – Αναστάσιος – 14η Μαρτίου 2024

Άλλη μια νέα συνεδρία με τον Σπύρο, για την οποία ανυπομονούσα, πότε θα έρθει! Κάθισα χαλαρά στην αναπαυτική καρέκλα του γραφείου, χαμήλωσα τα φώτα και αφέθηκα στη φωνή του Σπύρου, για να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι με προορισμό τα παιδικά μου χρόνια.

Αφού προηγήθηκε ένας οραματισμός χαλάρωσης και το σώμα και ο νους χαλάρωσαν πάνω σε μια ειδυλλιακή αμμουδιά με θέα τον απέραντο ωκεανό και τον λαμπερό Ήλιο, ξεκινήσαμε να κατεβαίνουμε στα άδυτα του ασυνείδητου νου, με σκοπό να συναντήσουμε το μικρό Τάσο. Ο μεγάλος Τάσος έμεινε πίσω και το παιδί άρχισε να μας διηγείται την ιστορία του!

Τον συναντήσαμε στο πατρικό όπου μεγάλωσε, μαζί με την μαμά του και τις αδερφές του. Ετοιμάζονται για να πάνε όλοι μαζί στον παιδοψυχολογο για μια τυπική εξέταση αφού η μαμά του ήθελε να βεβαιωθεί πως τα παιδιά της μεγαλώνουν φυσιολογικά και είναι εντάξει. 

Εκείνη την περίοδο ο μικρός Τάσος για πρώτη φορά, μέσω της τηλεόρασης, είχε γνωρίσει την ανθρώπινη βιαιότητα και τον πόλεμο (ο πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου). Μέχρι τότε δεν ήξερε ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να δολοφονήσουν ή να διαπράξουν τέτοιου είδους εγκλήματα όπως ο πόλεμος. Αυτή η είδηση τον είχε σοκάρει τόσο πολύ, που τον έκανε να φοβάται και να ανησυχεί για την ζωή των γονιών του, γιατί πολύ απλά η ερμηνεία που έδωσε για τον κόσμο και το συμπέρασμα που έβγαλε είναι πως ο άνθρωπος μπορεί να γίνει ένα εχθρικό ον. Και γιατί; Έτσι για απλά συμφέροντα ή γιατί "έτσι είναι ο καπιταλισμός", όπως του έλεγε ο πατέρας του. Συνέχισε να  αναρωτιέται γιατί να συμβαίνει αυτό στους ανθρώπους. Αγωνιούσε για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Δεν καταλάβαινε γιατί όλοι κάθονται στον καναπέ και δεν κάνουν κάτι. Καταλάβαινε πόσο παρανοϊκό είναι αυτό το θέαμα, αλλά ένιωθε ανήμπορος που δεν μπορούσε να το αλλάξει. Από εκεί και πέρα η ζωή δεν ήταν ίδια για τον Τάσο, φόβος και ανασφάλεια, άρχισαν να του στερούν την ξεγνοιασιά του κόσμου του. Τον είδαμε στο παιδικό του δωμάτιο να κλαίει και να νιώθει απελπισμένος και ανήμπορος, τους γονείς του από δίπλα να τον παίρνουν αγκαλιά, να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν, αλλά να μην ξέρουν τι έχει, να μην ξέρουν πώς να τον ηρεμήσουν, ο νους του είχε κολλήσει στο κακό και ένιωθε απελπισμένος.

Αλλά τώρα υπήρχε μια ευκαιρία! Είμασταν εμείς εκεί, εγώ και Σπύρος! Τώρα μπορούσαμε να του δώσουμε νέες ερμηνείες, να τον εμποτίσουμε με θάρρος και κατανόηση. Οι ρόλοι άλλαξαν και τώρα ήταν η ώρα του μεγάλου Τάσου να δώσει τις συμβουλές στο μικρό παιδί, ο Σπύρος με ρώτησε αν μπορώ να του δώσω νέες ερμηνείες. Ξέθαψα μέσα από το γλωσσάρι της αυτογνωσίας κάποιες νέες ερμηνείες και άρχισα να του μιλάω. «Μην ανησυχείς, μην ανησυχείς είμαι εδώ για σένα. Εγω σε προσέχω και σε αγαπάω. Έχω προσπαθήσει πολύ για να κατανοήσω καλύτερα τον κόσμο μας και θέλω να ξέρεις πως τα πάντα είναι Αγάπη! Αγάπη είμαστε και εμείς! Υπάρχει ένα βαθύ δίκαιο που δένει τον κόσμο μας.» 

Ο Σπύρος ήταν εκεί για να διασφαλίσει πως η νέα ερμηνεία θα περάσει στο υποσυνείδητο νου. Έπειτα με ρώτησε, με τι θα ήθελα να τροφοδοτήσω, να ενδυναμώσω τον μικρό Τάσο και έτσι δημιουργήσαμε μερικές πολύχρωμες ποιότητες από Κατανόηση, Θάρρος, Ειλικρίνεια και άλλες πολύτιμες αρετές και του τις δώσαμε με τέτοιο τρόπο ώστε να διαποτιστεί από όλα αυτά που ένιωθε πως του λείπουν, όλα αυτά που τόσα χρόνια είχε ανάγκη και έψαχνε.

Έτσι έχοντας πλέον ο μικρός Τάσος αυτές τις ποιότητες και θεραπεύοντας τα δικά του τραύματα, μπόρεσα και εγώ μέσα από αυτό το αγοράκι, πιασμένοι χέρι – χέρι, γεμάτοι θάρρος και αποφασιστικότητα, να ξεπεράσω τα τραύματα του παρελθόντος, να αποδεσμευτώ επιτέλους αυτές λανθασμένες εντυπώσεις, για να ζήσω και εγώ μια ευτυχισμένη και αρμονική Ζωή. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι το κλείσιμο του διαλογισμού, καθώς τα συναισθήματα που βιώθηκαν ήταν έντονα και είναι αρκετές μέρες μετά, που αποφάσισα να συντάξω το κείμενο. Παρόλα αυτά μπορώ να σας πω, πως και την επόμενη μέρα ξύπνησα με κλάματα, συγκινημένος που κατάφερα να αντικρίσω και να ενθυμηθώ, να θεραπεύσω, τις τραυματισμένες αλλά και ρομαντικές πλευρές της προσωπικότητάς μου.

Κλείνοντάς έχω να πω το εξής, δεν εύχομαι να σταματήσει ο πόλεμος (αλλά προς θεού μην εκθέτετε τα παιδιά σας σε τέτοιο θέαμα, όχι πρώτου είναι έτοιμα να καταλάβουν), απλά εύχομαι στον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει το δώρο της Ζωής. Αν αυτό γίνει, κανένας πόλεμος δεν θα είναι αναγκαίος, γιατί στην πραγματικότητα ο πόλεμος δεν έγκειται μέσα σε ένα πεδίο αλλοεθνών ή φιλάθλων, αλλά λαμβάνει χώρα στον Νου και στην Καρδιά μας. Ειρήνη σε όλους μας! 

https://youtu.be/yn6pvfNyFpg?si=AcoKS9TqDAZ1SJZP

(Το τραγούδι αυτό με συντροφεύει από τα παιδικά μου χρόνια, είναι από την πρώτη ταινία Πόκεμον, έπαιζε στο repeat την επόμενη μέρα, βοηθώντας με να καθαρίσω και άλλο τα συναισθήματα μου, το αφιερώνω σε όλες τις ρομαντικές ψυχές που ήρθαν στη Γη, για  να γνωρίσουν τι είναι Αγάπη)

Υ.Γ Σπύρο να είσαι πάντα καλά! Σε ευχαριστώ που με τροφοδοτείς με έμπνευση και καθοδήγηση μέσα σε αυτό το όμορφο σχολείο αυτογνωσίας.😄🌍


Spyros Kapnias Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Σε Εκπαίδευση Συναλλακτική Ανάλυση - Body Focused Psychotherapy Gestalt - Compementary Medical Hypnotherapist - Hypnosis & Gestalt Certification - Certified Past Lives Regression Therapist - Spirit and Energy Release Certification - Inner Child Certification - Certified Life Between Lives Regression Therapist / Master & Trainer in Hypnotherapy / Certified “Swan” Hypnotherapy / Master NLP - Coaching - Time Line Therapy / Certified Energy Psychology Certification - Master in Acupressure & EFT / Certified Master Ho'oponopono / Reiki Master / Advance Breathwork & Pranayama Trainer / Senion Yoga Teacher and Trainer / Healing Code Certification, Yoga Nidra Senior Teacher, Lucid Dreaming Certification



  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αρχή της Αναδρομής Μεταξύ των Ζωών - Ιωάννα Κ. - 09 Ιουνίου 2023

Η Ζωή μετά τη Ζωή – Μέρος Αναδρομής Μεταξύ των Γήινων Ενσαρκώσεων – Ελένη - 30η Ιουνίου 2023

Επικοινωνία με το Επέκεινα – Απελευθέρωση Προσκολλημένων Ενεργειών - 03η Ιουλίου 2023